« terug naar vorige pagina

Echografie

In onze HOED  wordt gebruik gemaakt van echografie. Mw I. te Hennepe en mw. I. Bergman, beide huisarts, volgden hiertoe een specifieke huisarts-echografie-opleiding en zijn hiervoor CHBB geregistreerd. 

Een echo-onderzoek in de praktijk is laagdrempelig, bij een vertrouwde huisarts. Het spaart vaak een onderzoek in het ziekenhuis uit, waardoor uw eigen risico niet hoeft te worden aangesproken.

Buikecho 

Voor het beoordelen van de organen boven in de buik wordt u gevraagd 6 uur van tevoren niet meer te eten of te drinken, behalve een glas water. Ook mag u niet roken en geen kauwgom kauwen. Eventuele medicijnen kunt u gewoon innemen. Direct na het onderzoek mag u direct weer eten en drinken. Uw huisarts of assistente plant uw afspraak op het echo spreekuur.  De uitslag wordt door uw eigen huisarts besproken.

Gynaecologische echo 

Dit is een inwendig echo onderzoek om de inwendige gynaecologische organen te beoordelen. Het onderzoek is doorgaans niet pijnlijk. Komt u met een lege blaas. Uw huisarts of assistente plant uw afspraak op het echospreekuur.