Ondersteuning binnen de HOED

  • De praktijkassistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur.

    U kunt bij de assistente verder terecht voor:

    • het meten van de bloeddruk
    • aanstippen van wratten
    • wondbehandeling
    • oren uitspuiten
    • hechtingen / agraves verwijderen
    • injecties toedienen
    • wondverzorging
    • urine onderzoek
    • suikercontrole
    • maken van een ECG
    • uitstrijkje via bevolkingsonderzoek
    • 30 minuten bloeddrukmeting
    • 24 uurs hartritme registratie (Holter)
  • Elke huisartspraktijk heeft een vaste praktijkondersteuner somatiek (POH-S). U kunt bij de POH-S terecht voor begeleiding bij diabetes Mellitus, COPD, astma, hart en vaatziekten (CVRM) en begeleiding bij stoppen met roken. De POH-S werkt onder supervisie van de huisarts.

    Hieronder ziet u de praktijkondersteuners somatiek.

    Jolanda Baltus
    Aanwezig op: dinsdag en vrijdag op locatie Reinada
    Shirley Baars
    Aanwezig op: maandagavond, woensdag, donderdag en vrijdag op locatie Reinalda

    Damanja Hendriks
    Aanwezig op: dinsdag, woensdag en donderdag op locatie Reinalda
    Saskia Wolffers
    Aanwezig op: dinsdag, donderdag en vrijdag (even week) op locatie Reinalda en op woensdag op locatie ’t Hof

    Annefloor de Witt
    Aanwezig op: maandag, dinsdag en woensdag op locatie Reinalda en op vrijdag (even weken) op locatie ’t Hof)

     

    Paula de Ram: 
    Aanwezig op: maandag
  • POH-GGZ  staat voor praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg. Als je psychische klachten hebt, bespreek je die meestal eerst met je huisarts. Daarna kan de huisarts je op de intakelijst bij de POH-GGZ inplannen voor verdere begeleiding. De POH-GGZ neemt dan binnen enkele dagen contact op om een afspraak te maken. Er kan dan een kortdurende behandeling van maximaal zeven a acht gesprekken opgestart worden. De POH-GGZ bespreekt indien nodig  met de huisarts hoe het gaat. Daarnaast heeft de praktijkondersteuner een gidsfunctie om te kijken welke behandeling nodig is bij meer ingewikkelde psychische problematiek.

    Hieronder ziet u de praktijkondersteuners GGZ.

    George Mur
    Aanwezig op: woensdagmiddag/avond en donderdag op locatie Reinalda en op maandag en vrijdag (oneven week) op locatie ’t Hof
    Caroline van Hartingsveldt
    Aanwezig op: dinsdag, woensdag en donderdag op locatie Reinalda en op vrijdag op locatie ’t Hof

    Arlette Vendrig
    Aanwezig op: woensdagmiddag/avond en donderdag op locatie Reinalda en op maandag op locatie ’t Hof
    Birgitte Jol
    Aanwezig op: maandag, woensdagavond (oneven week) en donderdag op locatie Reinalda en op  dinsdag (even week) en woensdag (oneven week) op locatie ’t Hof
  • In onze praktijk zijn twee CJG (centrum jeugd en gezin) praktijkondersteuners GGZ jeugd (POH jeugd) aanwezig, Bobbi Koller en Charlotte Boshuisen. Zij kunnen laagdrempelig ondersteuning bieden aan kinderen en hun ouders, als er zorgen zijn in de opvoeding, over gedrag en/of psychisch functioneren. Dit spreekuur is bedoeld voor kinderen en jongeren tot 23 jaar. U kunt met uw huisarts bespreken of een gesprek in uw situatie zinvol kan zijn. Als dat het geval is kan de huisarts of assistente u op de intakelijst van de POH jeugd zetten. Zij nemen dan binnen enkele dagen contact op om een afspraak in te plannen. De POH jeugd overlegt indien nodig met de huisarts hoe het gaat. Daarnaast heeft de POH jeugd een gidsfunctie en kan adviseren als er een intensievere behandeling nodig is bij ingewikkeldere psychische problemen.

    Hieronder ziet u de praktijkondersteuners GGZ jeugd. 

    Charlotte Boshuisen
    Aanwezig op: dinsdag op Locatie Reinalda en woensdag op locatie ’t Hof
    Bobbi Koller
    Aanwezig op: donderdag op locatie ’t Hof
  • Demelza Vlasman is Physician Assistant (PA) in de ouderengeneeskunde en heeft vanuit Zorgbalans een samenwerkingsverband met de HOED. Zij houdt zich bezig met o.a. diagnostiek en behandeling bij thuiswonende ouderen met complexe gezondheidsproblemen, middels een verwijzing door de huisarts. 

    De ouderenzorg bestaat o.a. uit Physician Assistants (PA), Verpleegkundig Specialisten (VS) en Specialist Ouderengeneeskunde (SO) en werken samen binnen kcoetz wijkgerichte zorg in het medisch domein. Deze professionals hebben uitgebreide expertise op het gebied van ouderenzorg en spelen een rol bij het onderzoeken, ondersteunen en behandelen van complexe gezondheidsvraagstukken bij ouderen. De Verpleegkundige Ouderen (VO) biedt ondersteuning op zorgniveau aan kwetsbare ouderen en werken nauw samen met de huisartsen, PA/VS en SO’s.  

    Hieronder ziet u de Physician Assistant ouderenzorg. 

    Demelza Vlasman
    Aanwezig op: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag